Ürün Kodu: paşa10grkabak
Stok Durumu: 1
7,00TL
Vergiler Hariç: 7,00TL

İKLİM VE TOPRAK İSTEĞİ www.egetarim.com.tr

Çok ağır ve kumlu topraklar haricinde tüm topraklarda yetiştiriciliği yapılabilir. Derin, geçirgen, su tutma kabiliyeti çok iyi, organik ve mineral maddelerce zengin tınlı topraklarda en iyi ürün alınır. Kumlu topraklarda çiftlik gübresi ve ticari gübre kullanılır kabak yetiştiriciliği yapılabilir. Bu topraklarda erkencilik sağlanır. Toprak pH’sı 6-7 civarında olmalıdır. Toprak sıcaklığı 10-12 °C bulduğunda ekim ve dikim yapılır.

TOPRAK HAZIRLIĞI www.egetarim.com.tr

Toprak Hazırlığı: Ekim ve dikimden önce bir veya iki defa toprak işlenir, tırmık geçirmek suretiyle tarla tesviye edilir. Yetiştirme kaplarına birer tohum ekilir. Dikimden bir gün önce fidelerin topraklı olarak dikilebilmeleri için yetiştirme kapları sulanmalıdır. 4-5 yapraklı oldukları dönemde esas yerlerine dikilir. Çapa ve seyreltme: Bitkiler 3-4 yapraklı döneme geldiğinde kaymak tabakasını kırma, yabancı otları temizleme amacıyla çapa yapılır. Eğer elle ekim yapılmışsa, ilk çapayla birlikte her ocakta 1 sağlıklı bitki kalacak şekilde seyreltme yapılır. İlk çapadan 3-4 hafta sonra gerekirse 2. çapa yapılır. Daha sonra bitki toprak yüzeyini kapattığı için çapaya gerek duyulmaz. Sulama: Bal kabağı için yağmurlama sulama bu bitki için uygun bir sulama yöntemidir. Yağışların yeterli olduğu durumda ekimden yaklaşık 40-45 gün sonra ilk kabak meyveleri göründüğünde 1.sulama yapılır. Sulamayla birlikte 10-15 kg/da amonyum nitrat gübresi verilir. İlk sulamadan 2-3 hafta sonra 2. sulama yapılır. Kabaklar tohum oluşturduktan sonra hasat edilecekleri için meyveler tohumluk meyve iriliğini aldıktan sonra sulamaya gereksinim duymazlar. Ancak sulama çekirdek kabağı yetiştiriciliğinde tohum verimi ve iriliğini etkileyen bir faktördür. Bu nedenle meyve tutumu ve irileşmesi sürecinde sulamaya gereksinme duyacağı unutulmamalıdır.

-EKİM VE GÜBRELEME www.egetarim.com.trwww.egetarim.com.tr

Tohum ekimi: Hava ve toprak koşullarına göre Nisan sonu-Mayıs başında yapılır. Ekimde mibzer kullanılabilir. Bunun yanında elle ekim yapan üreticiler de bulunmaktadır. Kullanılan çeşidin dikine büyüme göstermesi veya yayılıcı gelişme göstermesi dikkate alınarak tohumlar 60x60 cm, 70x70 cm veya 80x80 cm aralıklarla açılmış olan ocaklara ekilir.www.egetarim.com.tr Mibzerli ekimde 600-700 g/da, elle ekimde 1-1.5 kg/da tohum kullanılır. Gübreleme: Kabaklar toprakta organik besin maddelerinin fazla olmasından hoşlanır.www.egetarim.com.tr Dekara 3-4 ton arasında iyice yanmış çiftlik gübresi sonbaharda ya da ekim ve dikimden bir ay önce toprağa verilmelidir. Ticari gübre olarak 25-30 kg/da %33 A.Nitrat ,20-25 kg/da TSP veya DAP, 20 kg potasyum sülfat ve gerekirse CAN gübresi (çiçek burun çürüklüğü görüldüğü zamanlarda). Mücadelesi; yabancı otlarla mücadele en önemli konudur. Çapa işleri ile hem yabancı ot temizliği hem de toprağın havalandırılması ve bitkilerin boğaz doldurulması yapılır. Uzun süreli kuraklık ve aşırı nem mantari hastalıkların yayılmasına neden olur. Kabaklarda görülen en önemli hastalıklar külleme, mildiyö, kabak mozaik virüsü, fusariumdur. Zararlılar ise; Bölgemizde en sık rastlanan kabak zararlıları yaprakların ve yeni sürgünlerin öz suyunu emerek zarar yapan yaprak bitleri (Aphis spp.), yaprak pireleri (Cicadelliadae) ve Tripsler (Thriptidae) ile Beyaz Kabak meyvelerini tarlada veya ambarda yiyerek zarar veren tarla fareleridir.nematod, kırmızı örümcek, trips ve afitlerdir. Mücadele yöntemleri aynen hıyarda olduğu gibi aksatılmadan düzenli bir şekilde yapılmalıdır.

Etiketler: Paşa Bal kabağı tohumu Arıcan-97, , Kanola Tohumu, Keten tohumu, Soya fasulyesi, Ketencik tohumu, Ayçiçek tohumu, Mısırözü tohumu, Aspir tohumu, domates tohumu, biber tohumu, salatalık tohumu, hıyar tohumu, patlıcan tohumu, kornişon tohumu, marul tohumu, soğan tohumu, pırasa tohumu, lahana tohumu, kabak tohumu, karpuz tohumu, kavun tohumu, turp tohumu, pazı tohumu, kekik tohumu, nane tohumu, çilek tohumu, havuç tohumu, karnıbahar tohumu, brokoli tohumu, marul tohumu, maydanoz tohumu, brokoli tohumu, ıspanak tohumu, çim tohumu, bakla tohumu, bezelye tohumu, haşhaş tohumu, arpa tohumu, fiğ tohumu, macar fiğ tohumu, yulaf tohumu, Mısır Tohumu, yonca tohumu, sertifikalı yonca tohumu, pioner mısır tohumu, üçburun biber tohumu, kıl sivri biber tohumu, acı biber tohumu, pembe domates tohumu, dolmalık biber tohumu, yeşil biber tohumu, karalahana tohumu, sarı biber tohumu, mor biber tohumu, kapya biber tohumu, tarhanalık biber tohumu, turşuluk biber tohumu, sc2121 domates tohumu, pembe domates tohumu, mor domates tohumu, Sebze Tohumları, Domates Tohumu, Biber Tohumu, Patlıcan Tohumu, Marul Tohumu, Lahana Tohumu, Bamya Tohumu, Hıyar Tohumu, Kabak Tohumu, Pırasa Tohumu, Soğan Tohumu, Fasulye Tohumu, Kavun, Karpuz Tohumu, Turp Tohumu, Havuç Tohumu, Pancar Tohumu, Maydanoz Tohumu, Roka Tohumu, Dereotu Tohumu, Tere Tohumu, Ispanak Tohumu, Kuzukulağı Tohumu, Pazı Tohumu, Semizotu Tohumu, Rota, Derem, Matador, Merve, Semizotu, Kereviz, Enginar, Sultani, Kınalı, Beith Alpha, Süper Beith Alpha, Çengelköy Tipi, Oturak F1, Selen F1, Nasuhi F1, Silor F1, Kornişon, Hibrid F1, Acur, Yeşil Acur, Arzum, Pelin, Arıcan 97, Topak Kabak, İnegöl 92, Valenciana, Yeşil Soğan, Mor Soğan, Beyaz Soğan, Pazı, Kırmızı Pancar, Nantes, Mor Havuç, Esvet, Kırkağaç 637, Kırkağaç 589, Hasanbey f1, Siyah Kışlık, Ananas, Hıdır, Karpuz-Crimson Sweet, Siyah Karpuz, Kırmızı İnci, Kırmızı turp, Beyaz Turp, Fındık Turp, Beyaz İnci, Siyah İnci, Çin Turp, Şalgam, Japon Turp, Simbo, Eymen, Atlantis (Kırkgünlük), Sarıkız fasülye, Sazova, Miray, Fasulye Oturak, Hanımeli, Ziraat Ayşe, Ferasetsiz 95, Helda-Geniş Sırık, Çilli Kız, Özayşe, Alman Ayşe, Fasulye Sırık, Hanımteni, Boncuk fasülye, Selim, Sırık Barbunya, Bakla, Utrillo, Yaprak Bezelye,